Shah Alam, Malaysia

Shah Alam, Malaysia - 2.1m posts

Top Posts

  • Kambing Bakar Kontena merupakan salah satu restoran yang paling HOT dan TERBERSIH di Shah Alam sekarang.
_
Signature dish mereka - Kambing Bakar ti...
  • Kambing Bakar Kontena merupakan salah satu restoran yang paling HOT dan TERBERSIH di Shah Alam sekarang. _ Signature dish mereka - Kambing Bakar tidak perlu diperkenalkan lagi. Ia memang best-seller di sini dan dihidangkan bersama sos kicap black pepper homemade yang dimasak dengan api perlahan selama 5 jam, pedas gurih dan berkilat - confirm tambah nasi punya. _ Tapi selain kambing bakar, menu mereka juga penuh dengan makanan lain dan dessert yang padu. Antara yang top dan recommended dicuba adalah: _ - Ayam/Ikan Penyet (RM7.90 - RM10.90) - Daging Bakar Air Asam (RM11.90) - Sup Kambing (RM14.90) - Nasi Kerabu berlauk - Ice Bucket Kontena (RM 25, boleh dikongsi 3-4 orang) - Mangga Rock / Naga Rock (RM7.90, ice blended buah-buahan dengan ais krim) ** Tambah RM4 untuk Nasi Kerabu, RM2 untuk nasi putih Cadangan kami untuk 2 orang? Order nasi kerabu + nasi ayam/ikan penyet + kambing bakar atau sup kambing + mana2 ice blended Rock dah cukup mengenyangkan dan puas hati. Bagi yang nak lepak santai berborak, tak payah pening2 kepala, dapatkan shj ice bucket tu untuk berkongsi makan. . . 【Kambing Bakar Kontena @ Setia Alam】 No.1-GF, Seria 88 Business Centre Jalan Setia Perdana BC U13/BC Setia Alam, 40170 Shah Alam 11am - 11pm (Isnin cuti) Tel: 03-3358 7917 . . 【HQ: Kambing Bakar Kontena @ Bachok】 Jalan Padang Melintang Berhampiran Stesen Petron Beris Kubur Besar 16300 Bachok, Kelantan 3pm - 12am (Ahad cuti) Tel: 09-764 5764 . . #Halal #KambingBakar #SetiaAlam #ShahAlam #IceBucket #Dessert #SupKambing #AyamPenyet #IkanPenyet #NasiKerabu #DagingBakar #IceBlended #AisKrim #IceCream #Lepak #Santai #Makan #kambing #igers #igersmalaysia #igmy #food #foodvideo #StreetFood #dinner #sambal #eat #malaysianfood #abc
  • 4216 304 3 hours ago
  • Tak pantas ku mengeluh kau tlah beriku segalanya🙏🏻😊
SYUKRON LILLAH perdana kita bawakan di malaysia thank u malaysia, aku akan rindu kalian semua💐
  • Tak pantas ku mengeluh kau tlah beriku segalanya🙏🏻😊 SYUKRON LILLAH perdana kita bawakan di malaysia thank u malaysia, aku akan rindu kalian semua💐
  • 490463 2336 3:58 PM Jan 12, 2019
  • Look at that face !!! What a great day to start with... 😍 thank u @princessmandagie for visiting aunty at the studio. Heheh. love u baby girl. 💜
  • Look at that face !!! What a great day to start with... 😍 thank u @princessmandagie for visiting aunty at the studio. Heheh. love u baby girl. 💜
  • 57454 264 4 days ago
  • Anak sapa ni!!!... peramah naw2...dari wuduk 4orang ni ikut aku ... yang best sampai nak melangkah penuhkan saf dah macam kawad kaki.. berbaris sam...
  • Anak sapa ni!!!... peramah naw2...dari wuduk 4orang ni ikut aku ... yang best sampai nak melangkah penuhkan saf dah macam kawad kaki.. berbaris sama2 melangkah kedepan..🤣🤣 pishangggg korang ni nak... apapun moga jadi anak yang baik... pandai itu mesti tapi baik itu wajib... saja tag @anne_achey bukan apa comel anak2 laki ni... 🤣🤣🤣🤣...
  • 21910 79 2 days ago
  • Tetap sama #BB
  • Tetap sama #BB
  • 11260 26 yesterday
  • Thanks sun ☀️
  • Thanks sun ☀️
  • 415 33 19 hours ago
  • congrats for your new showroom @ggrmachine !!!
  • congrats for your new showroom @ggrmachine !!!
  • 1713 1 19 hours ago
  • So far so good 😁 #pjfc
  • So far so good 😁 #pjfc
  • 741 8 16 hours ago

Latest Instagram Posts

  • 0 0 a minute ago
  • alhamdullilah... tertunai sudah menu favourites c bujang...
  • alhamdullilah... tertunai sudah menu favourites c bujang...
  • 1 0 a minute ago
  • 0 0 a minute ago
  • 0 0 4 minutes ago
  • Kembara Ruqyah di Shah Alam,Selangor.

Rasa-rasanya masih ramai kawan kita yang masih membujang...pernahkah kita terfikir sama ada situasi 'berat j...
  • Kembara Ruqyah di Shah Alam,Selangor. Rasa-rasanya masih ramai kawan kita yang masih membujang...pernahkah kita terfikir sama ada situasi 'berat jodoh' yang kita hadapi itu ada kaitan dengan gangguan sihir ataupun jin pemisah. Sihir pelalau (penghalang jodoh) dengan jin asyik adalah dua gangguan yang berbeza. Gangguan jin asyik datang dalam keadaan sedar dan nyata (bukan dalam mimpi) tapi tidak melihatkan dirinya, semua perbuatannya boleh dirasa dengan nyata. Jin sihir penghalang jodoh selalunya duduk dalam badan mangsa. Putus tunang beberapa kali tanpa sebab-sebab yang menasabah, perhubungan yang baru terjalin akan putus tanpa sebab, tanpa alasan datangnya perasaan benci kalau ada orang yang berminat, pandangan mata mangsa dan orang lain telah disihir tidak melihat rupa diri yang sebenarnya, harus berhati hati dan segera dirawat dengan rawatan al-Quran, jangan berjumpa Uskun (ustaz dukun) yang tidak mengamal al-Quran... Sihir merupakan perbuatan syirik dan menyekutukan Allah Taala. Ia merupakan perbuatan yang dianggap satu dosa besar dan memesongkan akidah. Jauhi dari melakukan perbuatan ini kerana ia akan menghumbankan diri dalam serba kehinaan di hadapan Allah kelak. Sihir, selalunya dilakukan dengan bantuan jin dan iblis. Sihir adalah satu cara ilmu hitam yang menyesatkan untuk menyakitkan manusia lain. Sihir merupakan satu-satunya ilmu yang diharamkan untuk belajar, namun ada pendapat menyatakan ia satu ilmu yang harus anda tahu agar dapat melindungi diri dari terkena sihir. Firman Allah Taala yang bermaksud: "Hanya saja syaitan-syaitan itu sajalah yang kafir (mengerjakan sihir). Mereka mengajarkan sihir kepada manusia." (Al-Baqarah: 102) Sihir ini perbuatan jin dan syaitan, dan daripada manusia yang mahu merosakkan orang lain sebab dengki, cemburu, tak puas hati, cemburu, kes tolak pinangan, etc. Kita sendiri tak akan sedar perkara ini telah berlaku pada diri sendiri, dan itulah apa yang berlaku...jangan terlalu ambil mudah akan perkara ini, berjumpalah dengan pengamal perubatan Islam, untuk mengenal pasti puncanya, mungkin hanyalah sakit biasa tetapi mungkin juga sakit yang luar biasa iaitu sakit atas buatan orang lain.. Waallahualam.
  • 0 0 4 minutes ago
  • nice🍁🍁🍁
  • nice🍁🍁🍁
  • 1 0 4 minutes ago
  • my life your life. 
simple👌
  • my life your life. simple👌
  • 2 0 5 minutes ago
  • Tahniah!!!semoga dapat menempuh Alam rumah tangga dgn baik...aminn
  • Tahniah!!!semoga dapat menempuh Alam rumah tangga dgn baik...aminn
  • 0 0 7 minutes ago
  • Outing... 😘✌️
  • Outing... 😘✌️
  • 0 0 8 minutes ago
  • Done jalan2 kat shah alam.. 😍
.
.
.
#tq💗😘
  • Done jalan2 kat shah alam.. 😍 . . . #tq💗😘
  • 7 0 9 minutes ago
  • Pinkilicious.
  • Pinkilicious.
  • 11 1 9 minutes ago
  • @aireenn.co LIPMATTE MAINTAIN SAMPAI KE MALAM. WARNA PUN ELOK JERRR 😍
.
.
Makan minum pun ok ❤Tak merekah❤-Thank you Liyana sudi share Feedback! ?...
  • @aireenn.co LIPMATTE MAINTAIN SAMPAI KE MALAM. WARNA PUN ELOK JERRR 😍 . . Makan minum pun ok ❤Tak merekah❤-Thank you Liyana sudi share Feedback! 😊 . . 3 perkara PALING BEST yg WAWA LIPMATTE akan berikan: 💄 Merawat bibir yang kering 💄 Texture ringan (rasa tak pakai lipstick) 💄 Tahan lama 💄 Kalis kiss/Kalis Minum/Kalis Makan . . ☡AWAS !!! ELAKKAN MAKANAN YANG TERLALU BERMINYAK SEMASA PEMAKAIAN LIPMATTE . . ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪💕 WhatsApp Aireen+6013-2037891//klik di link bio @aireenn.co ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪💕
  • 1 0 9 minutes ago
  • Small celebration utk Birthday Abah ❤
Food @azitaazis
  • Small celebration utk Birthday Abah ❤ Food @azitaazis
  • 2 0 10 minutes ago
  • Weekend!🍃
  • Weekend!🍃
  • 12 0 10 minutes ago
  • Kenduri kenduri 🤓
  • Kenduri kenduri 🤓
  • 3 0 10 minutes ago